Sve kategorije
Great PCB Technology Co., Ltd.
Rigid-Flex PCB

6 slojeva Flex-Rigid PCB ploča

Rigid-Flex PCB

12 Layer Rigid-Flex PCb za komunikacijsku opremu

Rigid-Flex PCB

PCB krute fleksibilnosti

Rigid-Flex PCB

8-slojna kruta-flex pcb (slojna struktura 2+N+2)

Rigid-Flex PCB

10 slojeva Flex-Rigid PCB za industrijsku kontrolnu opremu

Rigid-Flex PCB

16 slojeva Flex-Rigid PCb za opremu za medicinsku kontrolu

Rigid-Flex PCB
Rigid-Flex PCB
Rigid-Flex PCB
Rigid-Flex PCB
Rigid-Flex PCB
Rigid-Flex PCB

Rigid-Flex PCB


Flex-rigid board i Flex-rigid board sa HDI tehnologijom
Obično se fleksibilno kruta ploča sastoji od krute podloge i fleksibilne podloge koje su selektivno laminirane zajedno. Struktura je kompaktna, sa oplatom kroz rupe koje formiraju provodljive veze.

istraga
Kapacitet proizvodnje

Čvrsta fleksibilna štampana ploča visoke gustine interkonekcije (HDI) je vrhunski proizvod štampanih ploča, a njen cilj je da zadovolji rastuće potrebe elektronskih proizvoda prema maloj minijaturizaciji, visokoj frekvenciji i velikoj brzini i multifunkcionalnosti. , koji promiče razvoj visoke integracije i visoke inteligencije u dizajnu i proizvodnji elektronskih sistema, a naširoko se koristi u vazduhoplovnoj tehnologiji, medicinskim i 5G komunikacijama, nosivoj tehnologiji i drugim vrhunskim elektronskim proizvodima.
Budući da je svaki rigid-flex PCB proizvod dizajniran sa područjima od različitih materijala i različitih slojeva. Krute regije mogu biti više od fleksibilnih regija i pretvaraju se iz FR-4 u poliimid koristeći sirovine.
Složeni dizajni često prelaze od krutih do fleksibilnih i nazad u krute više puta. Kako dolazi do ovih ukrštanja, preklapanje krutih savitljivih materijala zahtijeva da se sve pore pomaknu od prijelazne zone kako bi se održao integritet. Osim toga, mnogi kruti savitljivi dizajni uključuju ukrućenja od nehrđajućeg čelika ili aluminijske ukrućenja za pružanje dodatne podrške za konektore i komponente.
Također je moguće montirati komponente proizvoda, konektore i šasiju na krute dijelove veće krutosti. Flex kola se koriste samo kao interkonekcije, dok smanjuju masu i poboljšavaju otpornost na vibracije.
Prilikom dizajniranja krutog savitljivog PCB-a, uzmite u obzir elektromehaničke faktore koji utječu na fleksibilna kola i krute ploče. Kada pravite svoj dizajn, obratite pažnju na omjer radijusa savijanja i debljine. Za fleksibilne krugove, uska savijanja ili povećana debljina u području savijanja mogu povećati mogućnost kvara. Da li je moguće zadržati radijus savijanja najmanje deset puta veću od debljine materijala savitljivog kruga, treba izbjegavati rastezanje fleksibilnog kruga duž vanjske krivine ili sabijanje duž unutrašnje krivine. Povećanje ugla savijanja preko 90° povećava napetost u jednoj tački i kompresiju u drugoj tački na fleksibilnom krugu. Također, fleksibilni krug ima neke savitljive linije koje utiču na ožičenje. Komponente ili spojevi ne mogu se postaviti blizu fleksibilnog kola zbog potencijalnog naprezanja materijala.

Naše flex pcb baord i rigid-flex štampane ploče imaju sledeće mogućnosti:
stavka Mogućnost proizvodnje
FPCB -FLEX-RUGID PCB Baza materijala Poliimid、PET、FR4、FR4-HIGH TG、Rogers、DuPont、Teflon-Kapton
Osnova materijala za učvršćivanje FR4, PI, PET, nehrđajući čelik, aluminijska baza, 3M ljepljiva traka
Obrada površina ENIG, Plating Au + OSP, Plating Gold, Immersion Sliver, Immersion Tin, HASL bez olova, OSP
No.of Layer Jednostrano - 32 sloja
HDI Flex-Rigid 2+N+2, sa slijepim i ukopanim kroz rupe
Veličina ploče ploče 500 * 1200MM
Širina provodnika/razmak 0.05MM / 0.05MM
Debljina ploče 0.075MM-2.0MM
Copper Thickness 0.5OZ-1OZ
PTH Hole Dia.Tolerance ± 0.076MM
NPTH Tolerancija ± 0.05MM
Min. Veličina rupe za lasersko bušenje 0.075mm
Min. Hole Size 0.2mm
Outline Tolerance ± 10%
Kontrola impedanse Tolerancija ± 10%
Min.BGA Pitch PAD 20 hiljada
Min. legenda Tip 0.15MM
Soldemask Layer Min.Bridge širina 5 hiljada
E-test napon 50-250V

Q1. Ko smo mi?
GREATPCB TECHNOLOGY je proizvođač specijaliziran za proizvodnju jednostranih PCB-a, dvostranih PCB-a i višeslojnih PCB-a, Flex PCB-a.
Naši glavni proizvodi imaju višeslojnu štampanu ploču, visokofrekventnu štampanu ploču, štampanu ploču sa aluminijumskom jezgrom, štampanu ploču sa bakrenom bazom, debljinu bakra, tešku bakrenu štampanu ploču, kruto-fleksibilnu štampanu ploču, HDI PCB, biloslojnu štampanu ploču, štampanu ploču za kontrolu impedanse, štampanu ploču sa karbonskim mastilom, štampanu ploču plave maske koja se ljušti, BT Resin pcb i Blind/buried via pcbs.

Q2. Kako osigurati svoj kvalitet?
Naši proizvodi ispunjavaju standarde certifikacije, kao što su ISO9001, ISO14001 i UL itd..., nadamo se da možete pokušati da nam date uzorke kako bismo testirali kvalitetu.

Q3. Koje vrste sirovina koristite?
Obično koristimo sirovine Kingboard, ShenYi, ITEQ, Nnanya, Rogers, Arlon, Isola, Taconic, Dupont, poliimid (PI), aluminijumsku bazu, Cu bazu itd...

Q4. Možete li odrediti vrijeme brzog okretanja za uzorke PCB-a?
Možemo obezbijediti brzu isporuku od 24 sata za 2-slojne uzorke PCB-a i 48-satnu brzu isporuku za 4-slojne uzorke PCB-a, 72-satnu brzu isporuku za 6-slojne i 8-slojne uzorke PCB-a, itd...

Proizvodnja PCB-a
sloj brzo skretanje uobičajeno vrijeme Masovna proizvodnja>20m2
(sati) (dana) (dana)
2 24 4 10
4 48 6 12
6 78 8 14
8 96 10 16
10 + 120 + 12 18

Q5. Koje formate datoteka prihvatate za proizvodnju PCB-a i PCBA-a?
Gerber fajl: CAM350, puni format RS-274-X
PCB fajl: Protel 99SE, DXP, PADS, AUTOCAD, P-CAD 2001 PCB
Format BOM: EXCEL, WORD, PDF, TXT

Q6. Koliko je MOQ?
Ne postoji MOQ za sastavljanje štampanih ploča i PCBA, isto. U mogućnosti smo da se nosimo sa proizvodnjom malih i velikih količina sa fleksibilnošću.
Q7. Koja je cijena dostave?
Trošak dostave se određuje prema načinu slanja koji odaberete, destinaciji, težini, veličini pakovanja robe. ako vam je potrebna ponuda za cijenu dostave, obavijestite nas.

Q8. Kako testirati PCB ploče i PCBA proizvode?                
Sa testiranjem učvršćenja, testiranjem sonde za letenje, AOI, testom impedanse, FQC, drugim metodama testiranja itd... za pcb ploče, AOI i X-RAY, FQC, drugim metodama testiranja itd... za sastavljanje PCBA.   

Q9. Ako možete dati besplatni uzorak?
Da, ali prvo nam morate platiti uzorke PCB-a, je li u redu? vratit ćemo vam cijenu uzorka PCB-a kada vaša sljedeća velika serija naruči. dobrodošli da iskusite našu uslugu i kvalitet.

Q10. Koje je standardno vrijeme isporuke?
Normalno je vrijeme dostave oko 3-5 dana za DHL, UPS, FEDEX, TNT, EMS.

Aplikacije:
Naše proizvodne mogućnosti PCB-a uključuju sljedeće:
Preko u Padu
Zlatni prsti
Edge Plating
Kapton Tape
Polu-izrezana rupa/kastelovana rupa
Blind/Buried Vias ili Microvias
Otvor za upuštanje/izvrtanje
RoHS kompatibilnost
Raspon proizvoda aplikacija uključujući
Čvrste fleksibilne štampane ploče se naširoko koriste u potrošačkoj elektronici, AC/DC izvorima napajanja, opštim konektorima, LED rasvjeti, opremi za automatizaciju, dataloggerima, kućanskim aparatima, kontroli napajanja, punjačima za električna vozila, litijumskim baterijama, sistemima baterija, industrijskoj kontroli, automobilskoj elektronici, medicinska, 5G komunikacija, nosiva elektronika i druga polja.

UPIT