Sve kategorije
Great PCB Technology Co., Ltd.
Fleksibilna PCB

Flex PCB sa PI učvršćivačem i ekraniziranim filmom

Fleksibilna PCB

Dvoslojne fleksibilne ploče

Fleksibilna PCB

Fleksibilna PCB

Fleksibilna PCB

ENIG FPCB

Fleksibilna PCB

Flex PCB sa 3M lepkom i PI učvršćivačem

Fleksibilna PCB

Fleksibilna štampana ploča za LED rasvjetnu traku

Fleksibilna PCB
Fleksibilna PCB
Fleksibilna PCB
Fleksibilna PCB
Fleksibilna PCB
Fleksibilna PCB

Fleksibilna PCB


Fleksibilna štampana ploča (FPCB) je visoko pouzdana i odlična fleksibilna štampana ploča napravljena od poliimidnog ili poliesterskog filma. Može se slobodno savijati, valjati, savijati, lagane težine, tanke debljine i male veličine. Može se proizvoljno rasporediti prema zahtjevima rasporeda prostora, a može se proizvoljno pomicati i uvlačiti u trodimenzionalnom prostoru, kako bi se postigla integracija sklopa komponenti i žičane veze. Dizajn fleksibilnog i krutog PCB-a također nadoknađuje blagi nedostatak fleksibilne podloge u nosivosti komponenti u određenoj mjeri.

istraga
Kapacitet proizvodnje

Jednostrana fleksibilna ploča
jeftino. Obično zahtjevi za električnim performansama nisu visoki. Ako se razmatra jednostrano ožičenje, treba odabrati jednostranu fleksibilnu ploču. Ovaj najčešći oblik našao je komercijalne aplikacije kao što su inkjet kertridži za štampače i memorija za računare. Jednostrana fleksibilna ploča ima sloj hemijski ugraviranih uzoraka kola, a sloj provodnog uzorka na površini fleksibilne izolacijske podloge može se odabrati između valjane bakarne folije ili valjane bakarne folije. Izolaciona podloga koja se koristi za fleksibilnu montažu može biti poliimid (Kapton), polietilen tereftalat (PET).
Dvostrana fleksibilna ploča
Dvostrana fleksibilna ploča je provodljivo kolo napravljeno urezivanjem dva sloja bakarne folije na PI podlogu, na gornjem i donjem sloju. Metalizirane rupe povezuju šare na obje strane izolacijskog materijala kako bi se stvorila provodljivost, kako bi se zadovoljio dizajn i funkcija fleksibilnosti. Pokrivna folija štiti jednostrane i dvostrane slojeve strujnog kola i pokazuje gdje su komponente montirane.
Višeslojna fleksibilna ploča
Višeslojna fleksibilna ploča služi za laminiranje tri ili više slojeva jednostranih fleksibilnih ploča ili dvostranih fleksibilnih ploča zajedno, i formiranje metaliziranih rupa za povezivanje i provođenje kroz bušenje i galvanizaciju. Na ovaj način nije potreban komplikovan proces zavarivanja. Prilikom dizajniranja rasporeda, kako bi se osigurala pogodnost montaže, treba uzeti u obzir interakciju veličine sklopa, broja slojeva i fleksibilnosti.

Naše flex pcb baord i rigid-flex štampane ploče imaju sledeće mogućnosti:
stavka Mogućnost proizvodnje
FPCB -FLEX-RUGID PCB Baza materijala Poliimid、PET、FR4、FR4-HIGH TG、Rogers、DuPont、Teflon-Kapton
Osnova materijala za učvršćivanje FR4, PI, PET, nehrđajući čelik, aluminijska baza, 3M ljepljiva traka
Obrada površina ENIG, Plating Au + OSP, Plating Gold, Immersion Sliver, Immersion Tin, HASL bez olova, OSP
No.of Layer Jednostrano - 32 sloja
HDI Flex-Rigid 2+N+2, sa slijepim i ukopanim kroz rupe
Veličina ploče ploče 500 * 1200MM
Širina provodnika/razmak 0.05MM / 0.05MM
Debljina ploče 0.075MM-2.0MM
Copper Thickness 0.5OZ-1OZ
PTH Hole Dia.Tolerance ± 0.076MM
NPTH Tolerancija ± 0.05MM
Min. Veličina rupe za lasersko bušenje 0.075mm
Min. Hole Size 0.2mm
Outline Tolerance ± 10%
Kontrola impedanse Tolerancija ± 10%
Min.BGA Pitch PAD 20 hiljada
Min. legenda Tip 0.15MM
Soldemask Layer Min.Bridge širina 5 hiljada
E-test napon 50-250V

Aplikacije:
Pogodan je za potrebe razvoja elektronskih proizvoda u pravcu velike gustine, minijaturizacije i visoke pouzdanosti. Zbog toga se FPC naširoko koristi u avijaciji, vazduhoplovstvu, medicinskom tretmanu, mobilnoj komunikaciji, notebook računarima, kamerama mobilnih telefona, opremi za lasersko štampanje, računarima, PDA uređajima, digitalnim kamerama i automobilskim instrumentima. , elektronska instrumentacija i druga polja su u širokoj upotrebi.

UPIT