Sve kategorije

Flex-Rigid PCB uvod u proizvode

Time: 2022-06-06 Pogodaka: 12

Rigid-flex PCB je vrsta krute PCB izdržljivosti i otpornosti nove fleksibilne PCB tiskane ploče, u svim vrstama PCB-a, tvrda i meka kombinacija je najotpornija na loše okruženje aplikacije, stoga se primjenjuje na industrijsku kontrolu, potrošačku elektroniku , komunikacionih i medicinskih proizvođača.

1. Industrijska upotreba - Industrijska upotreba uključuje tvrde i meke ploče za industrijsku, vojnu i medicinsku primjenu. Većina industrijskih dijelova, karakteristike potrebe su tačne, sigurno, tlo koje se ne može lako oštetiti, tako da karakteristike flex-rigid PCB-a ploče su: visoka pouzdanost, visoka preciznost, mali gubitak impedancije, kompletan kvalitet prijenosa signala, izdržljivost. Međutim, zbog velike složenosti procesa, izlaz je manji i jedinična cijena je prilično visoka.

2. Mobilni telefon - primjena flex-rigid pcb ploče u mobilnim telefonima, uobičajeni su spoj, modul kamere, tastatura i RF modul sklopivih mobilnih telefona.

3. Potrošački elektronski proizvodi - u potrošačkim proizvodima, DSC i DV su reprezentativni za razvoj flex-rigid PCB ploča, koje se mogu podijeliti u dva glavna vretena performansi i strukture. U pogledu performansi, flex-rigid PCB ploče mogu biti spojen na različite krute ploče i komponente trodimenzionalne PCB, tako da se pod istom gustinom linije može povećati ukupna korisna površina PCB-a, može se poboljšati nosivost kola, a granica prijenosa signala kontakta i greška pri montaži S druge strane, pošto je fleksibilna kruta ploča lagana i tanka, može savijati ožičenje, tako da ima značajnu pomoć u smanjenju volumena i težine.

4. Automobil - flex-rigid pcb u automobilskoj upotrebi, najčešće se koriste su spojeni na tipke na matičnoj ploči na volanu, ekran auto video sistema i kontrolnu ploču veze, zvuk na bočnim vratima ili radnu vezu funkcijske tipke, slikanje radara unatrag sistem, senzor (senzor, uključujući kvalitet vazduha, temperaturu i vlažnost, specijalnu regulaciju gasa, itd.), automobilske komunikacione sisteme, satelitsku navigaciju, zadnji panel i prednji kontroler povezan sa tablama, sistem za detekciju automobila, i tako namenski.

Flex-rigid pcb board, također poznat kao kruta i fleksibilna PCB ploča, je ploča koja kombinuje tehnologiju fleksibilne i krute ploče u primjeni. Većina krutih fleksibilnih ploča sastoji se od više slojeva fleksibilnih ploča na cesti koje su pričvršćene izvana i/ili iznutra na jednu ili više krutih ploča, ovisno o dizajnu primjene. Fleksibilne podloge su dizajnirane da budu u konstantnom stanju savijanja i obično formiraju krive savijanja tokom proizvodnje ili ugradnje.

Rigid-Flex dizajni su izazovniji od tipičnih okruženja krutih ploča jer su ove ploče dizajnirane u 3D prostoru, što također pruža veću prostornu efikasnost. Budući da su u stanju da dizajniraju u tri dimenzije, kruti fleksibilni dizajneri mogu uvijati, savijati i motati fleksibilne podloge kako bi se postigao željeni oblik za konačnu primjenu pakovanja.

Aplikacije za proizvodnju krutih fleksibilnih PCB-a

Krute fleksibilne PCB-e pružaju širok spektar aplikacija od pametnih uređaja do mobilnih telefona i digitalnih kamera. Proizvodnja krutih fleksibilnih ploča se sve više koristi u medicinskim uređajima kao što su pejsmejkeri kako bi se smanjio njihov prostor i težina. Upotreba krutih fleksibilnih PCB-a ima iste prednosti i može se primijeniti na inteligentne upravljačke sisteme.

U potrošačkim proizvodima, PCB hardversko meke ploče ne samo da maksimiziraju korištenje prostora i minimiziraju težinu, već i značajno poboljšavaju pouzdanost, eliminirajući većinu potrebe za lemljenim spojevima i lomljivim ožičenjem. ali kombinacija krutih i fleksibilnih PCB-a može koristiti gotovo svim naprednim električnim aplikacijama, uključujući opremu za testiranje, alate i automobile.